Dnevi v DEOS Centru starejših Notranje Gorice potekajo vsak dan malenkost drugače. Po skupinski telovadbi imajo stanovalke in stanovalci na voljo številne aktivnosti, danes pa jim je svoj čas in energijo poklonila oseba z veliko začetnico.

Tema današnjega dne so bili odnosi. Obiskala nas je gospa Veronika Podgoršek, doktorica znanosti iz področja družinske in zakonske terapije in specializantka iz Objekt relacijske teorije in prakse na Mednarodnem psihoterapevtskem inštitutu v Washingtonu. Je pisateljica, kolumnistka in predavateljica. V večnamenskem prostoru je stekel prijeten pogovor o medsebojnih odnosih, o komunikaciji, družinskih odnosih, medsebojnem odpuščanju ter razumevanju različnosti ljudi. Stanovalci so delili svoje zgodbe in gostji postavljali različna vprašanja, ta pa jim je ustrezno svetovala. Pogovor je bil več kot uspešen, saj smo spregovorili o marsikateri stiski in tegobi ter poiskali rešitve oziroma odgovore za lažje razumevanje.

Stanovalka gospa Bric in direktorica centra Ana Petrič sta se gospe Veroniki zahvalili z izdelkom kreativnih ustvarjalk. Gospa Veronika je bila nad centrom in odnosih v njem navdušena. Povedala je, da je tudi ona danes dobila nekaj zase.