V četrtek 4.10. smo se stanovalke in stanovalci DEOS Centra starejših Trnovo, udeleženci projekta Interreg-CrossCare in udeleženci programa Aktivna starost odpravili proti DEOS Centru starejših Medvode, kjer je potekala prireditev ”Mobilnost starejših – z leti gradimo na kvaliteti”.

V »resnem« delu programa smo prisluhnili direktorju zavoda Aktivna starost, g. Mihi Kranjcu, županu občine Medvode, g. Nejcu Smoletu, ter predsedniku zavoda Varna pot, g. Robertu Štabu. Kot Slavnostni govorec dogodka pa nas je nagovoril predsednik republike Slovenije, Borut Pahor.

Končno je sledil tudi »zabavni« del, kjer smo uživali v glasbi glasbene skupine Calypso, si ogledali stojnice in razstavo starodobnikov. Tudi naš Center je poskrbel za pokušino našega domačega medu, kuhar Tomaž in hišnik Tone, sta od jutranjih ur kuhala golaž, s katerim smo se okrepčali vsi obiskovalci dogodka.

Zahvalili bi se DEOS, Centru starejših Medvede za povabilo in odlično izpeljan dogodek pri katerem smo vsi uživali. Zahvala gre tudi podjetju LPP, kateri nam je dal na razpolago svoje avtobuse, da smo do dogodka sploh prišli v takem številu.