Na ta dan se članice Rotary kluba  Ljubljana NIKE srečamo z mlajšimi izvajalci, to so učenci in dijaki Mladinskega doma Malči Belič in malo starejšimi izvajalci, to je naš prijatelj Klemen, glasbenik in operni pevec, s tistimi, ki jim je dogodek namenjen, to so stanovalci Centra starejših občanov Trnovo.

Najprej so nas pozdravile naša gostiteljica, direktorica CSO Trnovo ga. Petra Valjavec, ravnateljica Mladinskega doma Malči Belič (MDMB) ga. Tanja Pleško Zalar ter predsednica Rotary kluba Ljubljana NIKE ga. Janja Bogataj. Program je začel Klemen in ob spremljavki klavirja zapel dve prekrasni baladi, Is This love in Bed of Roses, nato pa so mu sledili učenci in dijaki MDMB: Kan z deklamacijo intervju, nato nas je Jože popeljal v letos olimpijsko Francijo s Edith Piaf: ničesar ne obžalujem-non, je ne Regrette Rien, na klavirju ga je spremljala njegova učiteljica; tudi letos se nam je pridružil Tarik s pesmico Šmentana muha. Nato nam je Ervin deklamiral pesem Sreča, Tudi Ilija je deklamiral pesmico z naslovom Zlata ladja, nato pa sta nam Larisa in Teja zaplesali na glasbo pesmi Avtobus. Z nami so bili tudi kitarist Rok, Sara in Rudi, ki so zaigrali pesmico Mi se imamo radi. Nato so nam zaigrali harmonikaši, Lovro dve narodni, Rok pesem Kraljestva naše sreče; nato nam je Teja zaigrala venček narodnih in Aljaž skladbo na Vinskem sejmu. Za njimi pa so nastopili skupaj trije harmonikaši Rok. Aljaž in Domen, ki je njihov učitelj harmonike ter zaigrali pesem z naslovom Divja reka, sledila sta Rok in učitelj kitare Rudi s pesmijo Meni ni za bogatijo.

Stanovalci doma so poskočne pesmice že med igranjem spremljali s ploskanjem, izvajalci so nastop zaključili z Golico, na koncu pa smo skupaj zapeli.

Nastopi učencev in dijakov MDMB so bili iskreno prisrčni in tisti, ki so se šele začeli učiti igranja na inštrument, so pokazali posebno vztrajnost in željo po premagovanju treme ob nastopu pred občinstvom. Zaupali so nam, da so imeli posebej tremo pred igranjem starejši publiki, saj so vajeni igranja, deklamiranja ali petja pred svojimi vrstniki. Tisti, ki so z nami že več let, pa so pokazali napredek in samozavest pri igranju. Za vse pa je, tako so povedali, vsako leto to nova, prijetna izkušnja.

Ob končnem, dolgem aplavzu poslušalcev, se je nastopajočim zahvalila direktorica DSO Trnovo za res prijetno druženje, na katerem so mladi z nastopi razveselili vse, ki smo del sredinega popoldneva namenili starejšim občanom v D

SO Trnovo.