Na lepo sredino dopoldne so se stanovalci Centra starejših Črnuče skupaj z delovno terapevtko, odpravili na pomladno potepanje. Odzvali so se na čudovito vabilo uporabnikov in zaposlenih CZDV Draga, Enota Šiška.

Radovedno so se po zajtrku usedli v avtomobil in se odpeljali. Vožnja je bila udobna in kratka. Radovedno so se stanovalci ozirali skozi okna avtomobila in se čudili vsem gradbiščem. Ljubljana se res spreminja. Po kratki, 15 minutni vožnji, so prispeli na cilj.

Na cilju so jih pričakale delovna terapevtka, fizioterapevtka, učiteljice in uporabniki. Razkazali so jim svoje prostore, kjer aktivno preživijo dopoldneve. Imajo tudi čudovit vrt, na katerem raste trta.

Po krajšem sprehodu so jim uporabniki skupaj z učiteljicami pripravili plesno predstavo, v kateri so uživali vsi. Stanovalci Črnuč so bili izjemno navdušeni.

Po plesni predstavi pa sta sledili dve delavnici. Najprej so se skupaj ogreli na zanimivem poligonu, kjer so vsi pokazali svoje spretnosti. Premagovali so ovire, metali balinčke, vodili žogo preko ovir, metali žogo v koš, hodili po ravni črti. Na koncu poligona pa so podirali keglje. Ob izjemno zahtevnih vajah pa je bilo potrebno slediti tudi glasbenim taktom. Vsakega tekmovalca so tudi glasno spodbujali.

Druga delavnica je bila bolj umirjena, saj so izdelovali rožice in s tem krepili prste. Poleg izdelovanja rožic so klepetali in se radovedno spoznavali.

Po napornem dopoldnevu in zanimivih delavnicah so se zbrali v skupnem prostoru, kjer jih je čakala dišeča kava. Ob kavi so se sladkali z rdečimi jagodami in sladkimi napolitankami.

Ob prijetni družbi je dopoldne prehitro minilo. Ker so vsi uživali, so se dogovorili, da se ponovno srečajo poleti na vrtu, kjer se bodo sladkali s sladoledom.