Počitniško varstvo otrok ,ki je trajal 4.tedne v DEOS centru Starejših Trnovo s sodelovanjem Mestne občine Ljubljana se je zaključilo. Otroci so spoznali zmajčka Blanka in njegovo zgodbo. Z nami se je potepal tudi po naši prestolnici. Obiskali smo Železniški muzej ,kjer smo videli stare lokomotive in železniške signalizacije. Pot nas je peljala tudi do Šolskega muzeja, spoznali smo kako so se včasih učili naši stari starši. Peljali z vzpenjačo na grad, raziskovali grad in lutkovni muzej. Ladjica nas je popeljala po Ljubljanici ,kjer smo opazovali rečne živali in mostove. Iskali zmaje po centru Ljubljane in se ob tem sladkali s sladoledom. Z mestnim avtobusom smo se odpeljali do živalskega vrta, kjer smo si ogledali živali vsega sveta.

Ker je tema programa medgeneracijsko druženje so se otroci družili s stanovalci doma Trnovo ob tomboli, športnih igrah. Otroci so pa tudi sami pripravili zabaven glasbeni in plesni nastop in veselo razigrano poklepetali s stanovalci ob sladoledu. Ker smo veliko raziskovali po Centru Ljubljane smo imeli tekmovanje v izdelovanju makete mesta. Ker je počitniško varstvo Zavod aktivna starost FUL DOBER, so si otroci porisali majčke z imeni vseh prijateljev, animatorjev za spomin, seveda pa ne smemo pozabiti na zapestnice prijateljstva.

Naša maskota Zmajček Blanko je izdeloval čarobne zmajeve napitke , ki so prav prišli v vročih dneh. Vročina še ni pojenjala, zato smo si naredili NORO zabavo z gasilsko cevjo, vodnimi balončki , vodnim paintballom, špricanje z vodnimi pištolami ter 10 metrsko vodno drčo!

Zaradi veliko dogodivščin si je vsak otrok izdelal svoj FACEBOOK profil, z njim so zbirali spomine in si med seboj pošiljali lepa sporočila ✉. Ves čas našega potovanja počitniškega varstva nas je spremljal zmajček Blanko. Otroci so dobili zgodbo o zmajčku, si ustvarili knjigico , dodajali so svoje dogodivščine, ki so jih doživeli v varstvu. Poleg vseh dogodivščin pa se je našel čas tudi za igro na prostem. Otroci in starši so bili zelo zadovoljni in se že veselijo naslednjih poletnih počitnic.