Tokratna gostja Alzheimer cafeja bo gospa Sanja Lončar, publicistka, predavateljica, svobodna raziskovalka in vodja projekta »Skupaj za zdravje človeka in narave« v katerem že več kot 10 let preučujejo preverjene naravne rešitve za težave sodobnega časa. Je urednica in soavtorica 15 knjižnih uspešnic. Kdor se zanima za zdrav način življenja in želi razmišljati širše od postavljenih okvirov uveljavljenih doktrin, je prav gotovo že bral katerega od njenih priročnikov, prebiral komentarje in kolumne.

Kaj lahko sami storimo za dobro delovanje možganov, v kolikšni meri jih je možno obnoviti. Vzroki, ki načenjajo naše možgane, kako in s čim lahko preventivno vstopimo v možganske procese in preprečimo razpad možganskih funkcij ter celic?

Odgovor na ta vprašanja: Velik vpliv na delovanje možganov ima genski zapis. To je dejavnik, na katerega ne moremo vplivati, lahko pa kot možno rešitev izberemo zdrav način življenja, ter z njim ohranjamo zdravje telesa in duha, posledično zmanjšamo tveganje za demenco.