Takemu večeru, ki se je zgodil danes pa res lahko rečemo slovesni božični večer. Vse je bilo lepo okrašeno. Dvorana je bila drugače pripravljena – pogrnjene okrogle mize, na njej pecivo in svečke, postregli so nas s čajem. Nastopil je mešani pevski zbor Škale in nam pripravil zelo lep božični koncert – zares ubrani s spremljavo, dobro zborovodkinjo Jerico Žgeč, v srce segajočimi božičnimi pesmimi, nazadnje pa smo nam zapeli še Silvestrski poljub. Res slovesno!
Zelo, zelo pa so nas presenetili trije škratje iz osnovne šole Gorica z božičnimi zgodbami. Bili so zelo lepo pripravljeni, v ta namen so bili posebej kostumirani, njihovo besedilo je bilo zelo bogato.
To je bil res pravi božični večer. Nihče ni nikamor hitel, vsi bi še poslušali zgodbe, saj so nam škratje s svojim sporedom segli globoko v srce, saj se je marsikdo med nami spomnil na svojo mladost in z njo božičnih večerov v krogu svojih najdražjih.

Na koncu pa nas je obiskal tudi Božiček, ki nam je zažel vse dobro v prihajajočem letu. Obiskal je tudi stanovalce in jim razdelil darila. Veselja je bilo na pretek.

Zapisala: Veronika Balažic, stanovalka