10. oktobra je ZAVOD AKTIVNA STAROST v sodelovanju z DEOS Centrom starejših Gornji Grad za občane občin Zgornje Savinjske doline pripravili DAN ODPRTIH VRAT.

Dneva odprtih vrat se je udeležilo 13 udeležencev. Vse prisotne je najprej pozdravila direktorica ga. Barbara Virant, katera je povedala, da poleg današnjega dogajanja, z veseljem praznuje tudi obletnice že obstoječih članov. S pomočjo stanovalk, katere sodelujejo v skupini Ročna dela jim je podarila skromno darilo – sivkine vrečke. Lepe mošnjičke, katere so stanovalke sešile iz pisanih ostankov blaga, ter jih okrasile s kvačkano čipko. 

Po uvodnem programu je Jaka Debelak, vaditelj aktivnega dne, na zanimiv in poučen način predstavil temo Kaj nam v življenju da smisel? Udeleženci so z Jakovo pomočjo izvedeli da skorajda ni človeka, ki si ne bi že kdaj zastavil tega vprašanja. Nekateri ostanejo samo pri vprašanju, drugi se odpravijo raziskovat. Pričakovanja so velika. Resnica pa je zelo preprosta. Tako zelo preprosta, da potrebujemo čas, da jo razumemo. Po pogovoru so se pošteno tudi razgibali. Po vadbi pa so razgibali tudi možgane z aktivnostmi za krepitev spomina.

Resnično smo veseli, da se udeleženci vedno znova radi vrnejo ter uživajo v samem programu. Ob enem pa vabimo še ostale, ki bi radi naredili nekaj zase ter uživali v dobri družbi!

Nekaj utrinkov: