Četrtki so pri nas rezervirani za najrazličnejše delavnice in nič drugače ni bilo danes. Da je bil dan ponovno obarvan malo drugače sta poskrbela ga. Minka in g. Matjaž Vrtar, ki se ukvarjata z izdelavo Zgornjesavinjskih žlinkrofov. Ideja za njun družinski posel je plod sicer neprijetne situacije; izgube službe, za katero pa se je sedaj izkazalo, da je bila dobra “brca v rit” za začetek nečesa novega in inovativnega. Z dobro idejo, veliko poguma in vztrajnosti sta izboljševala svoje žlinkrofe in tako poslovno rastla. To kakšen “grif” (SSKJ: prijem) imata pri izdelavi in pripravi sta nam dokazala, moramo pa pohvaliti tudi naše stanovalce, ki so očitno skriti talenti tudi na tem področju. S skupnimi močmi smo razvaljali testo, ga narezali, vanj položili kroglice in oblikovali žlinkrofe. Že med pripravo je meso tako dišalo, da smo že komaj čakali, da jih poskusimo – hitro smo jih skuhali, počakali 15 minut, zabelili z domačimi “grbci” (SSKJ: ocvirki) in že smo bili “parajt” (SSKJ: pripravljeni) na degustacijo. NJAMA, RES SO BILI ODLIČNI!!! Še sedaj se nam cedijo sline.