Delovna terapevtka Anja je skupaj s stanovalkami pekla razpokančke, ki se kar stopijo v ustih. Spodaj prilagamo še recept za sladkosnede.
KOKOSOVI RAZPOKANČKI
- 250g kokosove moke
- 120g čokolade v prahu
- 100g mletih orehov
- 250g sladkorja v prahu
- vanilin sladkor
- limonina lupina
- cimet
- 3 velika jajca
Penasto umešamo rumenjake (ki jih ločimo od beljakov), sladkor v prahu in okuse (vanilin sladkor, limonina lupina, cimet, čokolada v prahu). Dodamo orehe in kokos, na koncu stepen trd sneg. Iz testa oblikujemo kroglice, jih povaljamo v sladkorju v prahu in polagamo na peki papir na pekaču. Pečemo 5-7 minut, dokler ne razpokajo. Ohladiti jih moramo na pekaču.
Masa je zelo lepljiva, zato si, da lažje oblikujete kroglice vsake toliko časa umijte roke z vodo in kar z vlažnimi rokami oblikujte kroglice.
SLADEK DOBER TEK!