Delovna terapevtka Anja je skupaj s stanovalkami pekla razpokančke, ki se kar stopijo v ustih. Spodaj prilagamo še recept za sladkosnede.

 

KOKOSOVI RAZPOKANČKI

  • 250g kokosove moke
  • 120g čokolade v prahu
  • 100g mletih orehov
  • 250g sladkorja v prahu
  • vanilin sladkor
  • limonina lupina
  • cimet
  • 3 velika jajca

Penasto umešamo rumenjake (ki jih ločimo od beljakov), sladkor v prahu in okuse (vanilin sladkor, limonina lupina, cimet, čokolada v prahu). Dodamo orehe in kokos, na koncu stepen trd sneg. Iz testa oblikujemo kroglice, jih povaljamo v sladkorju v prahu in polagamo na peki papir na pekaču. Pečemo 5-7 minut, dokler ne razpokajo. Ohladiti jih moramo na pekaču. 

Masa je zelo lepljiva, zato si, da lažje oblikujete kroglice vsake toliko časa umijte roke z vodo in kar z vlažnimi rokami oblikujte kroglice.

SLADEK DOBER TEK!