Stanovalci Centra starejših Zimzelen smo bili zbrani v prireditveni dvorani v pričakovanju nečesa lepega. In res! Čeprav je božični čas z vso svojo čarobnostjo že minil, so nam nastopajoči – oktet TEŠ in otroci iz Topolšice ponovno pričali to vznemirljivo vzdušje.

Gospa Petra Lipičnik, zelo dejavna predsednica Turističnega društva Topolšica Podeželje, nam je pripeljala kar žive snežinke, deklice v belem, ki so veselo poplesavale pred nami, za prepričljivost božičnega časa pa so poskrbeli trije majhni božički. Zelo ljubko!

To zares prijetno in čarobno vzdušje pa so nadgradili postavni in vitki pevci okteta TEŠ, katerega ustanovitelj je Marko Balažic, sin naše zelo dejavne stanovalke Veronike.

Ko so prihajali v dvorano ti visoki možje v črnih oblekah, belih srajicah in z metuljčkom pod brado, smo jih z navdušenjem sprejeli. Zapeli so nam niz božičnih melodij in tri črnske pesmi, ki so jih zapeli zelo doživeto. Bil je večer, ki je božal naša ušesa. Sledilo pa je še presenečenje. Naš pevski zbor je zapel himno Zimzelena. S harmoniko ga je spremljal naš stanovalec Tone Corel, ki je tudi avtor melodije in besedila. Preden smo se srečni in zadovoljni poslovili, smo še vsi skupaj zapeli našo pesem.

 

Zapisala: Metka Mahne, stanovalka