Zavod As je v sodelovanju s KDUL GAL, DEOS Centrom starejših Gornji Grad in občino Gornji Grad (sofinancerjem programa) izvedel drugi EXTEMPORE DEOS 2020 na temo Objem.

Vsakič, ko nekoga iskreno objamemo, z objemom izrazimo svojo ljubezen, radost, emocije. Naša čustva prenesemo na nekoga na način, ki ga ne moremo pojasniti z besedami. Z iskrenim objemom se naše tegobe zmanjšajo, okrepimo vezi in sprostimo telo, sprožimo občutek povezanosti, zaupanja in razumevanja. Objem lahko v naše življenje prinese radost, srečo,…, ko objamemo drago osebo, ko mati objame otroka, ko k sebi stisnemo hišnega ljubljenčka, ko se prijetno grejemo v objemu sonca in pogledujemo v zvezdno nebo. V nas lahko zbudi tudi grenkobo, ko nas objame megleno jutro, žalost trenutka izgube,…, ko nas objamejo slabe misli.…(povzeto iz vabila društva GAL).

Likovna dela so končana. Kljub vsem omejitvam in težavam pri pošiljanju likovnih del, so likovni ustvarjalci dokončali svoja dela ter jih postavili na ogled. Izdelali so katalog, ki ga najdete na povezavi.