Zavedamo se, da izobraževanja omogočajo kakovostno opravljanje konkretnega dela na posameznem strokovnem področju, krepijo sposobnosti, navade in veščine (kompetence) zaposlenih, ki so ravno tako pomembne za vsakodnevno opravljanje delovnih obveznosti in pomenijo osebni razvoj posameznika, družbe.

Tako zaposleni v DEOS d.d., Centru starejših Gornji Grad nadaljujemo sklop izobraževanj. Da bi razumeli stres in izgorelost, je dobro vedeti, kaj se v primeru stresa v telesu dogaja.

Ga. Andreja Novak nam je odlično razložila kako tok energije v telesu neposredno vpliva na naše zdravje in dobro počutje. Če so v telesu energetske blokade, ali je tok energije prešibak, je telo nagnjeno k različnim boleznim ali utrujenosti. Pomen obvladovanja stresa predstavlja pomembno področje pri izvajanju naše osnovne dejavnosti. Hkrati pa preprečuje nastanek izgorelosti/utrujenosti na delovne mestu. Zahvaljujemo se predavateljici, da nam je konkretno z različnimi dihalnimi vajami pokazala, kako poskrbimo za neoviran pretok energije, kako se okrepimo in izboljšamo svoje telesno in mentalno stanje.