Stanovalka, ga. Pavla Golob, je s pomočjo študentke DOBE, ga. Glorije, sodelovala v projektu “Zapisi spomina”.

…Tisti dan je bila Pavla v službi v šoli, kjer je bila zaposlena kot učiteljica, hčerka pa je bila doma. Zanjo je skrbela njena varuška. V nekem trenutku je deklica doživela napad. Pavla je pripovedovala, da takrat še ni bilo telefonov. ….Kljub temu, da je od takrat preteklo že veliko časa, Pavla zgodbo pripoveduje s solzami v očeh. Občutek strahu je še vedno ostal in ji leži na njeni duši…. celoten zapis lahko preberete na povezavi.

 

Projekt ‘Zapisi spomina’ se izvaja v okviru razpisa ‘Spodbude za rešitve: Dolgoživa družba’, ki ga sofinancirata Stičišče NVO Istre in Krasa – Iskra in MJU iz Sklada za NVO.

Namen projekta je s pomočjo razvite aplikacije okrepiti vključenost starejših v družbo in vplivati na pozitivno podobo starejših kot tistih, ki hranijo spomin, ustno izročilo. V aplikaciji se beležijo in objavljajo védenja, pričevanja, spomini starejših na najrazličnejše vidike življenja v nekem prejšnjem obdobju. Projekt cilja na to, da postane ravno ta dediščina, to ustno izročilo vezivo za krepitev medgeneracijskih povezav.

 

 

Vir informacij o projektu:https://zapisi-spomina.dobra-pot.si/o-projektu