Že četrto leto zapored so nas obiskale študentke in študenti prvega letnika Fakultete za socialno delo iz Ljubljane. Kar 100 jih v okviru predmetov povezanih s socialnim delom s starimi ljudmi pripelje na ogled našega centra gospa dr. Jana Mali.

Direktorica centra Ana Petrič jim je povedala nekaj osnovnih podatkov o centru, predstavila življenje v centru, aktivnosti, projekte ter posebnosti. Socialna delavka Lidija je študentom predstavila vlogo socialne delavke v centru starejših. Po sprejemu in pogostitvi so se študentke in študentje razdelili v več manjših skupin in si ogledali center. Najbolj so bil navdušeni nad opremo oskrbovanega stanovanja, bivalnima enotama Breza in Lipa ter drugimi prostori. Tudi stanovalci centra so jim postavili nekaj zanimivih vprašanj in se razveselili druženja z njimi. Bodoče socialne delavke in delavci so obisk v našem centru zaključili z zapisom dobrih želja za stanovalce ter vtisov o centru.

Ob tej priložnosti se za sodelovanje zahvaljujemo Fakulteti za socialno delo, študentkam in študentom ter našim stanovalcem, predvsem pa gospe dr. Jani Mali, ker organizira tovrstne obiske, v katere lahko vključimo tudi stare ljudi.