Vse sobe v centru so opremljene z lastno kopalnico in sanitarijami, imajo balkon ali teraso, hladilnik ter možnost TV in internetnega priključka. Sobe so razporejene v treh etažah in 15 enotah. Vsaka enota je opremljena z dnevnim prostorom, kjer je možna uporaba televizije. V vsaki enoti so manjša oddelčna knjižnica, čajna kuhinja s hladilnikom in pomivalnim strojem ter oddelčna jedilnica. To je tudi mesto, kjer se stanovalci radi družijo. V centru sta tudi kavarna in letni vrt, primeren za druženje s sostanovalci centra in svojci, okoli centra pa so sprehajalne poti.

V Centru starejših Notranje Gorice uporabnikom ponujamo poleg klasične domske namestitve tudi dvoposteljne in enoposteljne apartmaje s celotno domsko oskrbo. Izbirate lahko med apartmaji v dveh velikostih: 48 m2 in 60 m2. Apartmajem v pritličju pripada pokrita terasa, apartmajem v nadstropju pa pokrit balkon. Vsi apartmaji imajo lastno kopalnico s sanitarijami, prilagojeno starejšim, opremljeno kuhinjo s steklokeramično ploščo, hladilnikom z zamrzovalnikom in pomivalnim strojem, jedilno mizo s stoli, sedežno, televizijski regal, kabelsko televizijo, telefonski in internetni priključek, bolniško posteljo z nočno omarico in štiridelno omaro v spalnem prostoru. Vsako stanovanje si lahko stanovalec opremi po svojem okusu in željah. V vsakem prostoru je tudi rdeči gumb za klic v sili. Vsakemu apartmaju pripadata shramba in skupni prostor na vsaki etaži, ki obsega prostor za druženje in čajno kuhinjo.

Bivanje v apartmaju, ki je del domskih namestitev, pomeni bivanje na višji ravni, z vso oskrbo, kot jo izvajamo v klasičnih domskih namestitvah.

Vsakega obiskovalca najprej sprejmemo na recepciji, kjer je tudi prostor, namenjen druženju s stanovalci ali svojci. Na recepciji vse leto organiziramo tematske dogodke, predstavitve, prodajo uporabnih izdelkov in pripravimo pravo tržnico.

Center ima prostor za fizioterapijo, opremljen z vrhunskimi pripomočki za izboljšanje fizičnega stanja naših stanovalcev, večino obravnav pa nudimo tudi po enotah. Delovna terapija je vsekakor prostor, ki je najbolj obiskan, saj se lahko pohvalimo z visokim številom stanovalcev, ki jo obiskujejo, in prečudovitimi izdelki, ki jih naredijo stanovalci in jih ob vsaki priložnosti razstavimo. Duhovno oskrbo izvajamo v prav za to namenjenem prostoru, in sicer vsak petek. Po želji stanovalcev in svojcev je možnost duhovne oskrbe tudi v sobi stanovalcev. Precej obiskan kraj je tudi kavarna s teraso, na kateri je mogo
e uživati v lepo urejenem vrtu in opazovati domskega zajčka. Na terasi potekajo tudi razni pikniki in prireditve, v katere vključujemo kar največ stanovalcev, zaposlenih in svojcev. V centru je frizerski salon, pediker pa je mobilen, tako da diskretno poskrbi za urejenost stopal kar v sobi. V večnamenskem prostoru potekajo številne aktivnosti, od športnih, izobraževalnih, miselnih do kulturnih. Ponosni smo, da se lahko pohvalimo z raznovrstnimi in inovativnimi aktivnostmi za naše stanovalce.

Vsi zaposleni v centru si s svojo strokovnostjo in osebnim pristopom prizadevamo, da se vsak stanovalec v novem domu počuti varno in sprejeto. Zaposleni, stanovalci, svojci, prostovoljci in obiskovalci se s skupnimi močmi vsak dan trudimo, da je bivanje v centru za vse čim bolj prijetno.

Dostop do centra je mogoč z mestnim avtobusom št. 6B, za obiskovalce pa je na voljo tudi veliko brezplačnih parkirišč.


Predstavitev prostorov


Apartma


Enoposteljne sobe


Dvoposteljne sobe