Že tretje leto zapored so nas obiskale študentke prvega letnika Fakultete za socialno delo iz Ljubljane. Kar 100 jih v okviru predmetov povezanih s socialnim delom s starimi ljudmi pripelje na ogled našega centra gospa dr. Jana Mali.

Direktorica centra jim je povedala nekaj osnovnih podatkov o centru, predstavila življenje v centru, aktivnosti, projekte ter posebnosti. Socialni delavki Saša in Lidija pa sta povedali malo več o delu socialne službe. Po sprejemu in pogostitvi so se študentke in študentje razdelili v več manjših skupin in si ogledali center. Najbolj so bil navdušeni nad oskrbovanim stanovanjem, tudi drugi prostori pa jih niso pustili ravnodušne. V večnamenskem prostoru so jih sprejeli še stanovalci, ki so imeli za bodoče socialne delavke pripravljenih nekaj vprašanj. Predvsem so poudarili, da je pri tem delu pomembna srčnost in empatičnost. Druženje smo tradicionalno zaključili z zapisom vtisov o centru ter zapisom dobrih želja za stanovalce.

Ob tej priložnosti se za sodelovanje zahvaljujemo Fakulteti za socialno delo, študentkam in študentom ter našim stanovalcem, predvsem pa gospe dr. Jani Mali, ker organizira tovrstne obiske v katere lahko vključimo tudi stare ljudi.