Jeseni 2011 so časopisi, novice in splet naznanili otvoritev novega centra starejših v Notranjih Goricah. Tako so prvo sredo v mesecu novembru prag tega čudovitega centra prestopili prvi trije stanovalci. Postopoma so se pridružili še drugi in tako je center kaj kmalu v polnosti zaživel. Da se v centru lepo živi, priča tudi dejstvo, da je izmed prvih 10 med nami še vedno 5 stanovalcev, ki te dni obeležujejo 12 let bivanja v svojem domu.

Center je leta 2015 doživel prvo resno spremembo in sicer menjavo vodstva. Vodenje centra je prevzela mlada, a zagreta in energična, gospa Ana Petrič. Z vsakim dejanjem je dokazala, da je več kot primerna oseba za to delo, saj je center ponesla na popolnoma drug nivo. Za številne projekte je prejela mnogo priznanj, sama pa rada izpostavi, da ji brez tako dobre ekipe sodelavcev in stanovalcev ne bi uspelo premikati meja nemogočega. Za dobrobit stanovalcev v našem centru je odgovornih in zaslužnih tudi preko 130 zaposlenih. K uspešni realizaciji procesov zdravstvene nege in skrbi za dobro počutje v veliki meri pripomoreta tudi vodja zdravstvene nege in oskrbe, gospa Sara Kelnarič in glavni kuhar, gospod Jože Katern.

Za današnjo obletnico je stanovalka gospa Bogdana Močnik naredila čez 500 barvnih rožic iz krep papirja, pri čemer je potrebovala veliko natančnosti in potrpežljivosti. S pomočjo zaposlenih smo rože oddeli v srce, ki ponazarja vsakega stanovalca, zaposlenega, oskrbovanca pomoči na domu ter predstavlja celoto, povezanost, pripadnost in medgeneracijsko sodelovanje. Vsak cvet je zase lep in poseben, kot vsi mi.

Prireditev so z glasbenimi nastopi popestrili stanovalci, zaposleni in otroci. Gospa Daniela Nebec je pripravila deklamacijo pesmi »Naš dom«, otroci so nas razveselili s pesmijo, gospod Sivec nam je prebral eno izmed svojih izpovedi »Misli doma«, gospod Rovšek 3 šale posebne izdaje, v zadnjem delu kulturnega programa pa smo prisluhnili še pripravnici socialnega dela Jeleni Kutlača na flavti, ob spremljavi Ivana Kukurića na klavirju ter stanovalki Ivani Grum in sodelavcu Miletu na orglicah.

Sledila je pogostitev s torto, ki so jo pripravili naši odlični kuharji. Zahvaljujemo se vsem stanovalcem in zaposlenim, ki so doprinesli k tako čudovitemu dopoldnevu.

Naj bo vsak dan darilo in naj bo vsak dan priložnost za praznovanje. Verjamemo, da bomo tudi v bodoče skupaj ustvarjali lepe zgodbe, ki jih piše življenje.