17. maja ob 15. uri se je v centru Reebok CrossFit v Ljubljani pričelo že četrto 24-urno dobrodelno veslanje. Vsi sodelujoči so s svojimi ekipami poskušali preveslati čim več kilometrov, ki bodo na koncu osnova za donacijo; 1km=1€. Zbrana sredstva bodo namenili družinam v socialni stiski in v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste Polje ter gospo Anito Ogulin v projektu »Volja vselej najde pot« poskrbeli, da bo šel denar v prave roke, torej tistim, ki ga nujno potrebujejo.

Temu izjemnemu dogodku smo bili priča tudi mi. Direktorica centra Ana Petrič in delovna inštruktorica Kaja Albreht sta se skupaj s stanovalci odpravili proti Ljubljani. Kar nekaj kilometrov je dobrodelno “odvesljala” delovna inštruktorica Kaja, ki je sicer tudi trenerka Aktivnega dne in vsestranska športnica. Stanovalci so jo spodbujali tako, da je kar precej časa vztrajala. Direktorica centra se je dogovarjala za nadaljnje sodelovanje, ki bo v kratkem obrodilo sadove.

Odlično pa so se odrezali tudi stanovalci. Nekateri so se prvič preizkusili na napravi veslač. 84-letnemu gospodu Šinku, sicer profesorju športne vzgoje, pa je šla rekracija izjemno od rok in nog. 🙂 Ponosen je bil na svoj dosežek in mi z njim – zanj in za ostale stanovalce. Nikoli nismo prestari za tovrstne podvige. Še boljši so, če imajo tako plemenito noto, kot jo je imelo dobrodelno vesljanje.

Ob tej priložnosti se za dobro sodelovanje zahvaljujemo gostiteljem,
gospe Marini Šink ter gospodu Matjažu Šinku. Hvala za vso motivacijo
in dober namen.