PRIREDITVE, IZLETI IN DOGODKI

Poleg vseh aktivnosti v našem centru organiziramo tudi številne prireditve, dogodke in izlete. S stanovalci uskladimo njihove želje in tako poskrbimo, da se za vsakega nekaj najde.

AKTIVNA POT

Aktivna pot je pot sestavljena iz vadbenih postaj. Z vadbo na teh postajah lahko uporabniki samostojno, varno in učinkovito razgibajo celotno telo. Vsaka postaja je opremljena z jasnimi navodili, slikovnim materialom ter potrebnimi, preprostimi pripomočki. V našem centru se Aktivna pot nahaja v pritličju med bivalnima enotama C in D.    

SENZO-MOTORIČNA DELAVNICA

Na senzo-motorični delavnici s pomočjo izostritve čutil, kot so vid, sluh, okus, vonj ali tip, stimuliramo kinestetično zaznavo posameznih delov telesa in s tem spodbujamo motorični in senzorni razvoj. Delavnica poteka pod vodstvom delovnih terapevtk.

NAKUPOVANJE NA TRŽNICI CENTRA

Ker želimo stanovalcem omogočati nakup najrazličnejših izdelkov, sadja, zelenjava, piškotov, obutve, itd., organiziramo tržnice na recepciji centra. Ponudniki so največkrat iz lokalne skupnosti, na vabilo pa se radi odzovejo tudi iz drugih krajev po Sloveniji.

USTVARJALNA DELAVNICA Z VNANŠČICAMI

Vnanščice so sekcija, ki deluje v okviru Folklorne skupine Rožmarin. V skupino so vključene starejše ženske iz Vnanjih Goric, ki so se navdušile nad izdelovanjem rož in so pripravljene, da svoje znanje delijo z našimi kreativnimi ustvarjalkami.  

SKUPINA ZA UM, DUŠO IN TELO S PROSTOVOLJKO MANICO

Prostovoljko Manico imamo v našem centru izredno radi, saj je ljubezniva, prijazna in spoštljiva. Po izobrazbi je specialist klinične psihologije, stanovalci jo obožujejo in komaj čakajo njene obiske ter pogovore z njo, vodi pa tudi Skupino za dušo, um in telo.

TEČAJ OBLIKOVANJA GLINE

Oblikovanje gline sega že daleč v prazgodovino, ima pa tudi moč v umetnostno terapevtskem smislu, saj kot medij omogoča izražanje močnih občutkov, primerna je za krepitev ročnih sposobnosti oziroma motorike ali za sprostitev energije. Tečaj oblikovanja gline je nastal na pobudo stanovalke, ki je izučena mojstrica in poteka tudi pod mentorstvom delovne inštruktorice.

OBISK KNJIŽNIČARKE

V centru se lahko pohvalimo z ogromno knjižnico, čtiva pa so na voljo tudi na vsaki bivalni enoti. Kljub temu pa gospa Andrejka iz knjižnice Brezovica z našimi knjižnimi molji rada poklepeta o novostih na policah in jim zagotovi izposojo želenih knjig.

MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE

V centru organiziramo medgeneracijska druženja, saj se zavedamo pomena združevanja mladih in starih. Otroci tako pobližje spoznajo življenje v domu za starejše in jim pomagajo pri preprostih dnevnih opravilih, starejši pa otrokom predajajo svoje znanje in izkušnje. Stkejo se prijateljske vezi, ki ostanejo še dolgo v lepem spominu.

GOSPODINJSKE IN KULINARIČNE DELAVNICE

Gospodinjske in kulinarične delavnice pozitivno vplivajo na naše stanovalce, saj v njih prebudijo spomine, ohranjajo kreativnost in prebudijo vse čute. Delavnice organiziramo v vseh letnih časih, tema pa je prilagojena željam stanovalcev.