Gibanje je izjemnega pomena. Vsi stanovalci pa zaradi starosti ali bolezni ne zmorejo koristiti vseh gibalnih pripomočkov, ki jih imamo nameščene v prostoru fizioterapije. Potrebno je poiskati drugačne načine, nove metode in pripomočke. Tako smo v našem centru omogočili gibanje kar v postelji, in sicer z inovativno napravo Motomed Letto.

Motomed Letto omogoča pasivno gibanje, ki pomaga pri sproščanju mišic v zgornjih ali spodnjih udih. Prav tako z minimalno mišično močjo in malo/nič mišičnega napora lahko doseže enostaven prehod iz pasivnega k aktivnemu gibanju. Uporabnik pa lahko vadi aktivno s pomočjo nastavljivih stopenj težavnosti. Pri nepomičnih stanovalcih aktivira preostalo mišično moč, zmanjšuje spastičnost, preprečuje utrujenost, izboljšuje duševno in telesno počutje, preprečuje posledice pomanjkanja gibanja (motnje prekrvavitve, okorelost sklepov, mišično atrofijo, prebavne težave, osteoporozo, otekline, presnovne motnje, visok krvni tlak).

Zelo smo veseli, da lahko našim stanovalcem omogočimo uporabo naprave, ki je sicer na voljo le v bolnišnicah in rehabilitacijskih centrih.