21. september je svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence – približno 60% vseh bolnikov z demenco ima prav to bolezen. Zato je izjemno pomembno, da se o njej in demenci pogovarjamo, organiziramo aktivnosti, ozaveščamo in vključujemo ljudi z demenco, svojce, zaposlene ter skupnost, saj bolezen vsakodnevno vpliva na naša življenja.

Ob tej priložnosti vsako leto v DEOS Centru starejših Notranje Gorice organiziramo ”Sprehod za spomin”. Da smo lahko na sprehod peljali čim večje število stanovalcev in sproti ozaveščali o bolezni, smo zaposleni k sodelovanju povabili tudi društva upokojencev Notranje Gorice, Podpeč, Vnanje Gorice in Rakitna, otroke iz okoliških vrtcev in osnovnih šol, prostovoljke RK ter nekaj krajanov in prostovoljcev. Ponosni smo, da se je sprehoda udeležilo preko 250 oseb! Med potjo nas je grel sonček, občudovali smo okolico ter prepevali narodno-zabavne in otroške pesmi. Ko smo se vrnili, nas je že čakal topel čaj in piškoti, najmlajši pa so se posladkali z bomboni.

Danes smo zopet dokazali, da skupaj zmoremo vse. Tako smo topel, skorajda, jesenski dan polepšali marsikomu in narisali premnogi nasmešek na obraz.