21. september je svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence – približno 60% vseh bolnikov z demenco ima prav to bolezen. Zato je izjemno pomembno, da se o njej in demenci pogovarjamo, organiziramo aktivnosti, ozaveščamo in vključujemo ljudi z demenco, svojce, zaposlene ter skupnost, saj bolezen vsakodnevno vpliva na naša življenja.

Ob tej priložnosti smo v DEOS centru starejših Notranje Gorice organizirali Sprehod za spomin. Da smo lahko na sprehod peljali čim večje število stanovalcev in da smo sproti ozaveščali o bolezni, smo zaposleni k sodelovanju povabili tudi društva upokojencev Notranje Gorice, Podpeč, Vnanje Gorice in Rakitna, otroke iz vrtca, OŠ Brezovica, prostovoljke RK ter nekaj krajanov in prostovoljcev. Tako se je sprehoda udeležilo preko 200 oseb! Danes smo dali dobesedno zvočnik na pločnik in med pohodom pričarali dobro vzdušje. Po poti smo prepevali narodno-zabavne in otroške pesmi, ko pa smo se vrnili, so nas pričakali sonček, topel čaj in piškoti.

Zopet smo dokazali, da je v slogi moč. Stanovalke in stanovalci so bili izjemno navdušeni. Vsi ostal pa veseli, da so lahko bili del nečesa tako pomembnega!