V nedeljo, 22. aprila obeležujemo svetovni dan zemlje, ki ga na pobudo civilne družbe po vsem svetu praznujemo že več kot 30 let. Namen tega je opozoriti javnost na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo. Planet Zemlja, je radoživa, morda edinstvena in zato osamljena kapljica v vesolje. Rastline, živali, ptice, gozdovi, oceani, reke in livade – vse to, zaradi česar je naš svet tako raznolik, pa je zaradi nas samih, v čedalje večji nevarnosti.  Z izginjanjem raznovrstnosti življenja lahko izginejo, tudi stvari, ki so nam povsem samoumevne na primer čista voda, svež zrak, dobra hrana.

Zato smo se ob prihajajočem svetovnem dnevu zemlje zbrali vsi tisti, ki nam je mar za naše okolje. V okolici centra smo pobirali smeti, ozaveščali in se pogovarjali, pograbili zelenico, zalili rože, posadili nova drevesa in prekopali zemljo. Osvežili smo se z domačim sokom in potratno potico, ki jo je včeraj spekla Snežana skupaj z našimi stanovalci. Druženje smo si polepšali z glasbo in kvizom, ki ga je pripravila delovna terapevtka Alja.

Največ, kar lahko naredite zase, za ljudi okoli vas in za tudi za naš planet, je, da imate radi sebe in druge, živali in naravo. Zemlja je naš dom. Vzemimo si čas in naredimo (vsak dan) kaj dobrega zanjo in za njene prebivalce.