Na lep sončen dan smo se v velikem številu na terasi centra zbrali vsi tisti, ki nam je mar za naše okolje.

V nedeljo, 22. aprila bo svetovni dan zemlje, ki ga na pobudo civilne družbe po vsem svetu praznujemo že več kot 30 let. Namen tega je opozoriti javnost na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo. Planet Zemlja, je radoživa, morda edinstvena in zato osamljena kapljica v vesolje. Rastline, živali, ptice, gozdovi, oceani, reke in livade – vse to, zaradi česar je naš svet tako raznolik, pa je zaradi nas samih, v čedalje večji nevarnosti.  Z izginjanjem raznovrstnosti življenja lahko izginejo, tudi stvari, ki so nam povsem samoumevne na primer čista voda, svež zrak, dobra hrana. Ali si lahko zamislite življenje brez sprehodov po gozdu, petja ptic, in rastlin okoli nas?

V našem centru si tega ne predstavljamo zato, smo se ozaveščali, pogovarjali, pograbili zelenico, zalili rože in prekopali zemljo. Spili smo odličen zeliščni čaj, za glasbo je poskrbel Igor, stanovalke in stanovalce pa so se lahko tudi potegovali za lepo in bogato nagrado.

Največ, kar lahko naredite zase, za ljudi okoli vas in za tudi za naš planet, je, da imate radi sebe in druge, živali in naravo. Zemlja je naš dom. Vzemimo si čas in naredimo (vsak dan) kaj dobrega zanjo in za njene prebivalce.