Današnji dan pomeni našim stanovalkam in stanovalcem nekaj posebnega, saj jih spomini ponesejo na čas njihove mladosti. Tako smo ozaveščali o solidarnosti, povezanosti, prijateljstvu med ljudmi ter obujanju lepih spominov iz preteklosti.

25. maj je bil včasih vsem poznan kot dan mladosti. V DEOS Centru starejših Notranje Gorice pa smo rekli, da bi imeli dan nostalgije. Tako so nas obiskale pionirke, ki so s seboj prinesle ogromno nostalgičnih dobrot (piškotov, sokov in celo toaletni papir v lističih). Naši fantje iz hišnega ansambla DE amigOS pa so nam pripravili narodno-zabavni nastop. Da smo se lahko resnično vživeli v stare čase smo v goste povabili g. Bojana z Zastavo 750 in g. Uroša z Jeep Wilsonom. Oba sta se v naš center pripeljala s svojim starodobnim vozilom, ga opisala, s stanovalci obujala spomine, poskrbeli pa smo tudi za veliko številko fotografij za v spomin.

Dan mladosti je bil v času države SFRJ praznik jugoslovanske mladine. CK SKOJ je 25. maj določil za dan, ko se je praznoval rojstni dan takratnega predsednika države Josipa Broza Tita in ga poimenoval Dan mladosti. Na ta dan so potekale razne športne prireditve in proslave v šolah. Vsakoletno praznovanje je zaznamovala Štafeta mladosti oz. Titova štafeta. Štafeta je vsako leto štartala iz drugega mesta in druge republike, prvič iz Kumrovca, ki je bil rojstni kraj Tita. Potekala je skozi vse jugoslovanske republike in svojo pot zaključila 25. maja v Beogradu, ki je bilo glavno mesto SFRJ. Na stadionu JLA je bila prireditev, v kateri je sodelovalo več tisoč mladih iz vse Jugoslavije. Eden od njih je na koncu predal štafeto Titu in mu izrekel voščilo za rojstni dan. Štafeto so lahko nosili mladi, ki so se izkazali pri učenju, družbeno-političnem delovanju ali kot dobri športniki. To je bila velika čast, še posebej za tistega, ki je predal štafeto Titu. Predajo štafete so spremljali skoraj vsi preko televizijskega prenosa. Štafeta mladosti je potekala kar 43 let zapored. Na ta dan so bili mladi iz vrst pionirjev sprejeti v ZSMJ, kar so spremljale glasbene in športne prireditve. Vse je potekalo pod sloganom bratstva in enotnosti, ki je povezoval različne narodnosti znotraj Jugoslavije.