Uvodnemu nagovoru in razmišljanju direktorice Biserke, je na ta prazničen dan sledila predstavitev posebnih, pogumnih žensk, ki znajo uživati v svojih talentih in veselju do tistega, kar jih večno mladi ter bogati. Del tega so prav danes bile pripravljene velikodušno podeliti med nas. To so bile orientalske plesalke iz Ljubljane, ki delujejo v okviru Dnevnega centra aktivnosti za starejše. Pri nas so gospe že nastopale, a smo veseli, da smo imeli ponovno priložnost doživeti lepe, enkratne stvari.

Vmes smo z veseljem prisluhnili tudi našim stanovalcem pevcem, ki so imeli za nas pripravljeno izbrano pesem ter recitaciji, ki nam ju je prebrala stanovalka gospa Ivanka Škoda.

Za sam konec pa smo  prihranili in podarili posebno zgodbo, ki se bo širila in tudi z našo pomočjo razvijala naprej. Odločili smo se, da bi ob tej priložnosti združili talent, znanje in izkušnje ter seveda pripravljenost naše stanovalke gospe Slave Dragolič in naša velikodušna srca v dober namen, za potrebe Varne hiše za ženske v Ljubljani.

Izpod rok gospe Slave so nastale čudovite šivane punčke iz cunj, katere je tudi sama poimenovala. Prodajo je po zaključnem celotnem programu vodila naša sodelavka Anja. Ustvarjalko teh lepih punčk, smo v kratkem intervjuju še predstavili.

Čisto za konec pa smo predali mesto današnjemu častnemu gostu, županu gospodu Marku Ruparju, za izročitev voščil našim gospem.