Vsak se nam dan prehitro vrti, ustavimo uro vsaj za te praznične dni. Ure, dnevi in meseci bežijo kot minute. Zdi se kot da smo včeraj nazdravljali letu, ki se izteka, zdi se kot da smo nekaj dni nazaj segali drug drugemu v roko in mu zaželeli sreče in zdravja v prihajajočem letu. Ne dovolimo, da minute, ure, dnevi in meseci zbežijo mimo nas, ne da bi se za hip ustavili, se nasmehnili drug drugemu in se poveselili v krogu svojih sostanovalk in stanovalcev, svojcev, zaposlenih.

S temi besedami je delovna terapevtka Anita otvorila današnjo tradicionalno prireditev ob koncu leta. Urša Mršnik nas je s svojim čudovitim glasom popeljala čez največje božične uspešnice, kot so Sveta noč, Na božično noč, Bela snežinka, White christmas, Have yourself a little christmas in druge. Praznovanja novega leta pa seveda ni brez odštevanja in znamenite Nipičeve pesmi ”Silvestrski poljub”. Dogodek smo izkoristili tudi za izpolnitev zadnje želje letošnjega leta. Gospodu Šauti so zaradi sladkorne bolezni amputirali levo nogo. Ko je dobil podkolensko protezo si je najbolj od vsega želel, da bi pred novim letom zaplesal. Zato je vsak dan pridno obiskoval fizioterapijo in tudi na skrivaj vadil korake ter direktorico centra hecal, da jo bo povabil na ples. Direktorica centra Ana Petrič se je odločila, da tudi sama preseneti gospoda. Dopoldan je odklenila frizerski salon, mu uredila pričesko in priskrbela svečano oblačilo. Potem pa njegov pogum pred vsemi stanovalci izpostavila in gospoda prosila za ples. Solz sreče ni bilo moč skriti. Vsi prisotni so jima namenili bučen aplavz. Skupaj so se strinjali, da so drobna dejanja, prijaznost, ljubezen in zdravje tisto, kar si želijo tudi v novem letu in enako vsem vam. 

Zagotovo lahko rečemo, da je kljub vsemu za nami uspešno leto. Veseli nas, ker delamo dobro in da smo v letošnjem letu s skupnimi močmi izpeljali mnogo projektov, osrečili mnogo ljudi ter zagotovo presegli zastavljene cilje. V pričakovanju novih pozitivnih energij, sodelovanj, uspehov in vsega dobrega se veselimo leta 2022 in vsem vam kličemo:

SREČNO, ZDRAVO IN USPEŠNO!