Glasba ogreje srce in privabi nasmeh na lice še posebej takrat, ko je to glasba, ki nam je ljuba in je zaznamovala del našega življenja. Zato se v našem centru trudimo in posvetimo z izborom predvajane glasbe čisto vsakemu stanovalcu, ki je deležen take oblike obravnave. Odzivi so čudoviti, obujajo se stari spomini. Stanovalci so vedno znova veseli prihoda terapevtke s slušalkami.

In kaj je bila največkrat predvajana glasba preko slušalk v letu 2020? Med narodno zabavno glasbo je absolutni zmagovalec skladba Avsenikov ”Na Golici”, med ljudskimi ”Sijaj, sijaj sončece” in ”Na planincah sončece sije”. Prav tako so priljubljene slovenske popevke, med klasiki Beethoven in Vivaldi, med tujimi izvajalci pa Elvis Presley ter Toto Cutugno. Tudi na Jugo rock nismo pozabili.

Pri izvajanju aktivne glasbene terapije, tako individualne kot skupinske, gre za globlji terapevtski proces, kjer preko glasbene improvizacije dosegamo drugačne in predhodno zastavljene cilje. Preko improvizacije pridemo do občutkov, spoznanj, problemov ali spominov, o katerih se pogovorimo ali s tem dosežemo aktivacijo kognitivnih in motoričnih sposobnosti.