Na prvi spomladni dan nas je raznežila slovenska kitaristka in pevka zabavne glasbe Eva Hren, ki je ob koncu dogodka povedala, da jo takšni nastopi vedno znova ganejo, današnji pa jo je tudi popolnoma napolnil z energijo.

Eva Hren je na Akademiji za glasbo v Ljubljani diplomirala iz kitare v razredu prof. Andreja Grafenauerja. Pevsko kariero na področju zabavne glasbe je začela s tercetom Katrinas. Po odhodu iz terceta je posnela samostojno ploščo z naslovom Vzhod zahod, ki jo je produciral in aranžiral Marko Mozetič, pri ustvarjanju plošče pa je sodelovala kopica vrhunskih slovenskih instrumentalistov. Evo Hren pa smo lahko spoznali in gledali tudi na televiziji, ko se je tedensko preobrazila v oddaji Znan obraz ima svoj glas in se odlično vživela v različne pevske vloge.

Danes je glasba prisotna tako rekoč v življenju vsakega posameznika in je nekaj, brez česar si ne moremo predstavljati življenja. Že Pitagora je pred 2.500 leti svoje učence učil, kaj pomeni glasba za dušo in da z njo lahko zacelimo marsikatero rano. Učil je, da glasba prežema vse vesolje. Vse je vibracija, vse diha v neprekinjenem ritmu življenja. Vsaka zvezda, vsak človek, vsako bitje utripa v svojem tonu in ko se ti med seboj harmonizirajo, uskladijo, ustvarijo glasbo. Angleški dramatik William Shakespeare je dejal, da je glasba hrana ljubezni in verjamem, da se marsikdo izmed nas strinja z njegovo trditvijo.