Danes le še zelo redko prejmemo na roke napisano pismo. Prav to, da si vzamemo čas ter pokažemo kreativnost je posebno darilo, saj vključuje tako vizualno kot sporočilno vrednost. Drobna, prijazna gesta v obliki pisma je lepo darilo vsem generacijam, z leti pa tovrstna sporočila le še bolj cenimo. Tako je na pobudo direktorice centra Ane Petrič nastal projekt ”Mala pozornost za veliko veselje”, ki v našem centru poteka že četrto leto zaporedoma.

Letošnje leto pa projekt poteka na višji ravni. Direktorica centra zbira 5000 voščil, pisem in čestitk, za 5000 starostnikov in posledično 5000 nasmehov. Akciji zbiranja pisem se je pridružila tudi ekipa radia Aktual, ki nas je danes tudi obiskala. Druženje smo otvorili z nastopom simpatičnega in nam dobro poznanega Dejana Vunjaka. Radijskih voditeljev smo se zelo razveselili, skupaj pa smo zapeli tudi ”Sveto noč”.

Nekatere stanovalke so novoletna voščila in pisma prejela osebno izpod rok Klemna, Jureta, Milke, Neve ter Mojce. Ob branju je priteklo tudi nekaj solz sreče, iskreni in topli objemi pa nam bodo vedno ostali v lepem spominu.