Študije kažejo, kako glasba pomaga osebam z demenco, da se identificirajo in povežejo s tem, kdo so bili. To so predvsem pesmi njihove rane mladosti – temu pravimo glasbeni spomin. Glasba nas popelje v kraj, ki nam je poznan. Popelje nas med ljudi, ki smo jih nekoč imeli radi. Prinaša občutek in zavedanje življenja.

Podjetje Roche letos praznuje 125 let obstoja, vodilna tema in slogan pa je Praznujmo življenje. Kajti življenje je praznovanje – bodisi ustvarjanje novih spominov ali pa negovanje tistih dragocenih trenutkov naše preteklosti.

Več kot 100 000 zaposlenih je imelo v posebnem podprojektu možnost izraziti neko željo zase, za prijatelje, sosede, kolege ali pa svojo skupnost. Roche je nato pred meseci izmed vseh prispelih izbral 25 želja, ki najbolj odražajo prizadevanja za izboljševanje življenja, imajo močan naboj nepozabnosti trenutka in nekaj vračajo družbi.

Želja dveh sodelavk slovenskega Roche, Sabine in Mateje, je bila organizirati glasbeni dogodek za starejše, med katerimi je vedno več oseb, obolelih z demenco. V sodelovanju z društvom Spominčica-Alzheimer Slovenija in DEOS Centrom starejših Notranje Gorice sta tako pripravili glasbeni dogodek, na katerem je prepevala čudovita Eva Hren. Center starejših pa je v sklopu dogodka prejel tudi 5 parov slušalk in 5 predvajalnikov za poslušanje najljubše glasbe, ki poteka v centru v sklopu glasbene terapije.

Čustev in glasbe poln dan so zaključili z ledeno kavo katera je bila ob prijetnih sončnih žarkih prava pika na i. Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo.