Tretji petek v mesecu novembru obeležujemo dan slovenske hrane. V ta namen je urno kuhinjsko osebje pripravilo tradicionalni slovenski zajtrk. Odličen domač kruh, maslo, med, domača jabolka in mleko, so šli stanovalcem v slast. Da je bil dan še bolj poln domačnosti in dobrot je v nadaljevanju poskrbelo še posestvo Trnulja, ki je skupaj z Zavodom Aktivna starost s stanovalci centra pripravilo program in kulinarično delavnico. Delavnica je potekala v sklopu projekta »Uvedba lokalne, ekološko pridelane prehrane, z delavnicami za starejše na kmetiji«, se izvaja v sklopu 3. Javnega razpisa za podukrep 16.9 Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti v dejavnosti v zvezi z zdravstvenim varstvom, socialnim vključevanjem, kmetijstvom, ki ga podpira skupnost, ter izobraževanjem o okolju in hrani. Javni razpis se sofinancira iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Stanovalci so bili navdušeni nad izdelovanjem in okusom piškotov. Zapisali so si recept, da bodo na decembrskih gospodinjskih delavnicah pekli prav takšne odlične piškote.
GOSPODINJSKA DELAVNICA S POSESTVOM TRNULJA
URA: ob 10.00