16. oktobra po celem svetu ubeležujemo svetovni dan hrane. Eden izmed glavnih namenov tega dneva je ozaveščanje ljudi o hrani nasploh in informiranjem kam s hrano, ki bi sicer pristala v smeteh. Povprečni Slovenec namreč letno zavrže kar okoli 70 kg hrane. Ob tej priložnosti, smo v našem centru zavihali rokave in se lotili projekta “Hrana ne sodi v smeti”. Ob pomoči kuharic, zaposlenih in stanovalk smo pripravljali jedi, ki nastanejo iz sestavin, katere velikokrat pristanejo v smeteh. Tako lahko npr. iz ostankov pire krompirja pripravimo okusne njoke, iz viška kruha nastane okusen kruhov narastek, višek sadja lahko posušimo ali pa ga spremenimo v okusno marmelado ali kompot, ostanke govedine iz nedeljskega kosila spremenimo v “jsih (esih) flajš”…  Pripravili smo številne okusne jedi, ki smo jih razstavili in se kasneje z njimi “mastili” skupaj s stanovalci, obiskovalci centra in zaposlenimi.