V torek 18.10.2022 je pri v sklopu projekta Prijatelji srca potekalo predavanje, na katerem smo govorili o demenci in invalidnosti starejših, dotaknili pa smo se tudi teme prostovoljstva.

Projekt Prijatelji srca se izvaja v sodelovanju z občino Gornji Grad, Zavodom Aktivna starost in našim centrom. Projekt temelji na prostovoljstvu in sodelovanju med prostovoljci (prostovoljci Zavoda Aktivna starost, občani Občine Gornji Grad, zaposlenimi znotraj našega centra ter starostniki, ki so stanovalci našega centra). Vsak prostovoljec ali zaposleni našega centra, ki je vključen v projekt, prejme “prijatelja srca”, ki si ga izbere med stanovalci našega centra. Cilj je da se prostovoljec druži s svojim prijateljem srca, se z njim pogovarja, igra družabne igre, ga pelje na sprehod ali pa prilagodi druženje z drugimi aktivnostmi.

Predavanje je izvedla Valerija Kerznar, socialna delavka. Udeležilo se ga je 18 posameznikov, ki si želijo oz. so sedaj že postali novi Prijatelji srca in bodo svoj prosti čas namenili našim stanovalcem. Vsem se lepo zahvaljujemo za udeležbo in hkrati pozivamo vse, ki bi si še želeli postati prostovoljec, da se nam pridružite. Pri nas ste vedno dobrodošli.