V DEOS Centru starejših Notranje Gorice se lahko pohvalimo s številnimi inovativnimi projekti in primeri dobrih praks. Tokratni projekt, počitnice v zameno za prostovoljno delo, idejne vodje direktorice centra Ane Petrič je pred nekaj dnevi ugledal luč sveta. Namen in pozitivni učinki projekta so medgeneracijsko povezovanje, uresničevanje medgeneracijske solidarnosti v današnjih družbenih razmerah, destigmatizacija starejših ljudi, predstavitev inovativnih praks, približevanje dela s starejšimi ljudmi posameznikom in širši javnosti, pridobivanje novih izkušenj, prijateljstev ter tkanje novih vezi.

Kar osmim prostovoljcem bomo za obdobje petih dni oddali naš učni apartma, v velikosti 48 kvadratnih metrov (kuhinja, dnevni prostor, predprostor, spalnica, kopalnica, balkon) v zameno za tri ure prostovoljnega dela. V bivanje je vključena prehrana, čiščenje, vključevanje v aktivnosti centra in paket terapevtskih storitev. Prostovoljci bodo lahko sodelovali pri glasbeni terapiji, vožnji z inovativnim kolesom iz Danske, sprehodih in drugih dogodkih. Kandidati se lahko prijavijo z motivacijskim pismom, izbrane bomo nato povabili na razgovor, strokovna komisija pa se bo odločila, kateri so najbolj primerni za delo in bivanje s starejšimi.

”Počitnice v zameno za prostovoljno delo” je na svoji spletni strani delila revija Vzajemnost, prispevek posnela ekipa RTV SLO in Radia Prvi, podrobneje pa bodo projekt in udeleženci predstavljeni po zaključku.