Za letošnjo destinacijo izleta stanovalcev smo si izbrali prelepo Dolenjsko, pokrajino termalnih vrelcev in vinogradov. Natančneje smo se odločili, da obiščemo eno izmed večjih mest na Dolenjskem, mesto Krško, ki je kulturno središče kar potrjujejo številne kulturne ustanove kot so na primer grad Rajhenburg, Valvasorjeva knjižnica, Kulturni dom Krško, Kapucinski samostan s cerkvijo, Galerija Vladimirja Štovička, Galerija Krško, Mestni muzej Krško in druge.

Kot prvi postanek je bil pred mestnim muzejem Krško, kjer smo si ogledali razstavo Valvasorjevi v Krškem, ki je posvečena življenju Janeza Vajkarda Valvasorja in njegove družine v Krškem in razstavo 80. so bila leta … na Krškem, ki predstavlja kako so občani občine Krško doživljali čas med 1980 in 1991, ki predstavlja tranzitno obdobje pred spremenjenim načinom življenja in postopnim vdorom globalizacije. Po prvem postanku smo postali lačni zato smo se odpravili v dom starejših občanov Krško, kjer smo se dobro okrepčali. Po kosilu smo obiskali še grad Rajhenburg, ki je spomenik državnega pomena, pravkar končana celovita prenova pa je z odkritji predvsem najzgodnejših romanskih in gotskih delov gradnje njegov pomen oziroma mesto v razvoju arhitekture in družbe na Slovenskem še okrepila.

Kljub dežju in mrazu smo obdržali pozitivno naravnanost in dobro vzdušje. Domov smo se vrnili v poznih popoldanskih urah, sicer utrujeni vendar nasmejani z lepimi spomini na čudovito preživet dan.