Zaposleni v DEOS d.d., Centru starejših Gornji Grad nadaljujemo sklop izobraževanj. Tokrat je pri nas predaval Robert Rajnar, mag. zdr. nege, zaposlen na nevrološki kliniki UKC Ljubljana. Podal nam je znanje o načinu zdravljenja parkinsonove bolezni.

Parkinsonova bolezen, ki se odziva na levodopo in jo spremljajo huda motorična nihanja ter hiperkinezija ali diskinezija, v primerih, ko razpoložljive kombinacije zdravil za Parkinsonovo bolezen ne prinesejo zadovoljivega uspeha je potrebno urediti zdravljenje z zdravilon Duodopa. Zdravilo Duodopa je gel za neprekinjeno intestinalno uporabo. Dolgoročna uporaba poteka s prenosno črpalko, ki gel aplicira neposredno v dvanajstnik ali zgornji jejunum po stalni sondi, nameščeni skozi perkutano endoskopsko gastrostomijo z zunanjo transabdominalno in notranjo intestinalno sondo. Namestitev transabdominalnega priključka in prilagoditve odmerkov morajo potekati v sodelovanju z nevrološko kliniko.

Veseli nas, da tudi mi z njimi tako dobro sodelujemo in s tem omogočimo našim stanovalcem z to boleznijo čimboljše kakovostno bivanje pri nas.