Četrtkovo dopoldne je minilo v znamenju pristne italijanske kulinarike. Glavna zvezda dneva je bila pica, ki smo jo pekli kar na terasi našega centra v posebni prenosni pečici. Testo je bilo pripravljeno po receptu za pravo napolitansko pico, zato sta ga naša socialna delavka Neža in njen mož skrbno zamesila že dva dni prej, tako da je lahko počasi vzhajalo na nizki temperaturi. Zaradi tega postopka je testo zračno, pri peki pa nastane res odlična in hrustljava skorjica. Med tem, ko se se hlebčki začeli oblikovati v prave oblike za pico so stanovalci slišali še nekaj o sami zgodovini naše prelepe sosednje države. Pice smo obložili z dobrotami za vse okuse, najbolj v slast pa je šla klasična pica z veliko sira. Stanovalci so z zanimanjem opazovali postopek priprave in peke pice in se kasneje preizkusili tudi v nagradnem kvizu, kjer so pokazali svoje znanje o zgodovini pice in Italije. Tudi tokrat nismo pozabili na glasbo, prisluhnili smo namreč najlepšim italijanskim kanconam in se poleg zavrteli. Seveda smo na košček slastne pice povabili tudi naše najmlajše iz vrtca montessori.