Vsako jesen v našem centru zadiši po pečenem kostanju. Upoštevajoč vse preventivne ukrepe smo tudi tokrat poskrbeli, da se je tradicija nadaljevala.

Že navsezgodaj zjutraj so hišniki pripravili žar, kuharji pa pristavili lonec za vino. Na vsaki bivalni enoti so delovne inštruktorice in animatorke po jutranji telovadbi zbrale stanovalce, ti so včeraj rezali kostanj, danes pa ob zajtrku sledili dogajanju na letni terasi centra. Med nestrpnim čakanjem so obujali spomine, prepevali pesmi in se družili. Kaj kmalu je bil kostanj pečen in prva pošiljka je že bila na enotah. Zaposleni smo pri lupljenju kostanja pomagali, prejeli pa so ga prav vsi ljubitelji – tudi tisti, ki se zaradi slabšega zdravstvenega stanja niso mogli udeležiti dogodka, so prejeli škrnicelj in kuhano vino v svojo sobo. Tisti stanovalci, ki so se sprehajali po terasi pa so kostanj pojedli kar zunaj, kjer so jih greli topli jesenski žarki.

Sklenili smo, da nobena situacija ni nemogoča, če k njej pristopimo z veliko mera pozitivizma, dobre volje in s skupnimi močmi. In danes nam je to zagotovo uspelo! 🙂