Ohranjanje tradicije je izjemno pomembno za družbo, saj ohranjanje in vrednotenje tradicije naredi družbo srečnejšo in bolj povezano med sabo. Tradicijo prenašamo iz generacije v generacijo prek navad in ritualov, pa tudi občutkov in idealov, ki se jih učimo od svojih babic, dedkov in staršev. Tako tudi mi nadaljujemo tradicijo o krompirju. Ponovno smo ga skupaj s stanovalci posadili na njivici za centrom in jo skrbno obdelovali, da bo letina kar se da obilna.

Sledil je seveda krompirjev piknik, na katerem smo najprej slišali zanimivo krompirjevo zgodbo, ki nas je opomnila na pomen lokalno in ekološko pridelane hrane, nato pa je zadišalo po pečenem krompirčku. Letošnja specialiteta iz krompirja je bil pire krompir z limono, katerega so vsi stanovalci nadvse pohvalili. Tudi pečen krompirček je šel vsem v slast, saj ni bilo stanovalca, ki ne bi prišel po repete.