Nič ni lepšega in bolj domačega kot je vonj po sveže pečenem kruhu.

Danes nam je ta topel občutek pričarala medicinska sestra Neva, ki je prinesla vsem dobro poznano belo pšenično, koruzno in ajdovo moko. Ker je v zadnjem času velik poudarek na polnovrednih živilih, je s seboj prinesla tudi polnozrnato pirino moko, za malo drugačno izkušnjo pa je pšenični moki dodala še kamutovo, konopljino in ječmenovo.

Testo za kruh je predhodno pripravila sama, nato pa so na vrsto prišli stanovalci in udeleženci aktivnega dne, ki so poljubno oblikovali žemljice vseh mogočih oblik, medtem ko sta za štruce in hlebce poskrbeli Neva in njena vestna pomočnica Snežana. Dogodek smo glasbeno obarvali s slovensko ljudsko pesmijo, prostovoljka Manica pa nam je povedala nekaj zanimivosti o kruhu in njegovi zgodovini. Za pečenje smo uporabili mobilno pečico, s pekovskimi izdelki pa smo bili vsi zelo zadovoljni. Nekatere izmed njih smo neučakani pokusili še čisto sveže – kljub temu, da so včasih pravili, da po toplem kruhu boli želodec, se slastnemu dišečemu zalogaju nismo uspeli upreti.