Predbožični čas, je čas bohotnih dišav po kulinaričnih dobrotah. Ena izmed njih so tudi sveže praženi mandeljni, ki ne le da med pripravo širijo opojne dišave, temveč so tudi izredno okusni. Ob ugrizu vanje nas pričaka hrustljavost in imeniten okus po praznikih. Ta okusen in v pripravi preprost priboljšek, vsakoletno pripravljamo tudi v našem centru. Všeč nam je, da po hodnikih lepo diši, radi se posladkamo in to dobroto tudi poklonimo v dar.
- V kozici segrej sladkor, vodo in cimet do vretja in ob nenehnem mešanju kuhaj 4 minute, da nastane sirup.
- V sladko »kopel« vrzi še mandlje in jih mešaj nad srednje-visokim ognjem. Ko bo vsa voda izparela, se bo sirup spremenil v stanje s teksturo, podobno pesku.
- Potrpežljivo nadaljuj s kuho, dokler se sladkor ne raztopi in aromatično karamelizira.
- Preteči mora 20 minut od trenutka, ko se mandlji potunkajo v sirup, do trenutka, ko so končani.