Katarina v našem centru organizira likovno izražanje individualno ali skupinsko, odvisno od vsakega posameznika. Za individualno obravnavo se predhodno dogovori s stanovalci. Namen obravnave je terapevtski, samo končno delo nima takega pomena, kot celoten proces ustvarjanja in kar sledi po njem. Na začetku se sprostijo in prisluhnejo sami sebi. Glede na trenutno stanje ali občutek, ki se nahaja v njih izberejo izhodiščno barvo za podlago. Nato ta občutek še naprej raziskujejo, mu določijo neko obliko in mesto na sliki. Ko zaključijo z ustvarjanjem, sledi pogovor o sliki, ki jim lahko pomaga ozavestiti nezavedno. Kot zaključek sliko podpišejo in ji nadenejo naslov ter opis.

Trenutno je v pripravi likovna razstava del, ki so nastala v kolažni tehniki. Pri kolažni tehniki namesto običajnih slikarskih sredstev uporabimo barvni papir, ki ga lepimo na slikovno površino. Z izrezanim ali natrganim papirjem oblikujemo motiv in kompozicijo. Papir je lahko bodisi časopisni papir, ovijalni papir, papir iz različnih revij ali pa uporabimo tudi druge predmete in materiale, kot na primer blago. Iz teh materialov sestavljamo figuralne ali abstraktne motive. Mi smo se lotili tako enega kot drugega pristopa. Tehnika kolaža zahteva stilizirane motive ter uporabnika usmerja v likovno razmišljanje in kreativnost. Spodbuja ga, da se bolj posveča gradnji kompozicije kot posnemanju narave. Tehnika kolaža spodbuja imaginacijo in ustvarjalnost, saj je potrebno naravne motive oblikovati na novo in na izviren način.

Stanovalci in svojci so nad takšno terapijo navdušeni, center pa je bogatejši za marsikatero novo izpovedno delo, ki bo krasilo hodnike.