Katarina v našem centru organizira likovno izražanje individualno ali skupinsko, odvisno od vsakega posameznika.

Za individualno obravnavo se predhodno dogovori s stanovalci. Namen obravnave je terapevtski, samo končno delo nima takega pomena, kot celoten proces ustvarjanja in kar sledi po njem. Še vedno ustvarjajo ekspresivna dela, ki izražajo občutke. Medij je platno ali karton, za nanos akrilnih barv pa uporabljajo več tehnik in različnih čopičev. Na začetku se sprostijo in prisluhnejo sami sebi. Glede na trenutno stanje ali občutek, ki se nahaja v njih izberejo izhodiščno barvo za podlago. Nato ta občutek še naprej raziskujejo, mu določijo neko obliko in mesto na sliki. Ko zaključijo z ustvarjanjem, sledi pogovor o sliki, ki jim lahko pomaga ozavestiti nezavedno. Kot zaključek sliko podpišejo in ji nadenejo naslov ter opis.

Tokrat so na bivalnih enotah Breza in Lipa risali z ogljem ter vodenimi barvicami, nekateri so iz kamnov ustvarili 3D kreacije, pričeli pa so tudi z novo tehniko – izpovednim kolažem.

Stanovalci in svojci so nad takšno terapijo navdušeni, center pa je bogatejši za marsikatero novo izpovedno delo, ki bo krasilo naše hodnike.