Ali veste, da se starejši ljudje pogosto počutijo osamljene? Razmišljate kdaj o tem, da bomo tudi mi nekoč, če bomo imeli srečo, stari? Verjetno bi si takrat želeli okoli sebe življenje, energijo, veselje in smeh? Že danes moramo razvijati dobre prakse in biti zgled mlajšim, da bomo lahko jutri želi sadove našega dela.

V ta namen smo danes organizirali tradicionalno medgeneracijsko čajanko – projekt, ki zbližuje vse generacije. Druženje smo otvorili z energičnim nastopom otrok iz plesne šole Livia Dance, nato pa prisluhnili pianistki Mirjani Zeljič Brnčič, ki nas je popeljala skozi raznolik repertoar pesmi. Kot se za praznični čas spodobi, smo skupaj zapeli tudi “Silvestrski poljub”, ki je obudil mnoge lepe spomine. Ob toplem čaju in domačih piškotih smo se prepustili igranju družabnih iger, klepetu in tkanju novih vezi. Dobrobit projekta sta prepoznala še slovenska blogerja ”Coolmamacita” in ”Coolfotr”, ki sta se čajanke z velikim veseljem tudi udeležila.

Zagotovo zopet en srčen in simpatičen projekt, katerega so se naši stanovalci izjemno razveselili, saj otroci prinesejo igrivost in drugačno energijo.