Na kratko je ORATORIJ počitniški program za otroke, ki ga pripravljajo mladi prostovoljci – animatorji. Vsako leto poteka že v 300 krajih po celi Sloveniji. Oratorij, kakor ga poznamo v Sloveniji, se po svojem vzgojnem slogu navdihuje v delu sv. Janeza Boska, velikega vzgojitelja 19. stoletja. Od leta 1988 za nekaj dni, teden ali več združuje med seboj otroke, mlade in odrasle, udeležence, animatorje in njihove voditelje.

Oratorije povezuje glavni junak, ki se v obliki zgodbe predstavi udeležencem. Program oratorija na privlačen način navdušuje za vrednote, za veselo krščansko življenje, za ustvarjalnost in pošteno participacijo v družbi. Nepogrešljive sestavine oratorija so molitev, petje, dramska zgodba, kateheza, ustvarjalne delavnice in igre. Oratorijski program torej v harmonično celoto združuje zabavo, sproščujoče, ustvarjalne in poučne dejavnosti, druženje in duhovnost.

Tokrat so bili z nami otroci iz oratorija Begunje, ki so nam prekrasno popestrili današnji dan. S stanovalci so se podružili, zapeli, zaplesali ter pokazali, kaj vse počnejo v času oratorija.