Današnji dan medgeneracijskega druženja smo zaposleni in stanovalci DEOS Centra starejših Notranje Gorice ter udeleženci projekta Interreg-CrossCare poskrbeli, da smo otrokom pričarali neverjeten dan.

V jutranjih urah so otroci s pogovorom in druženjem polepšali trenutke stanovalcem, na skupinski telovadbi z njimi aktivno krepili mišice, nato pa je bil čas za sadno zabavo. Krepčali smo se s sadnimi nabodali in bananinim smoothijem. Delovna inštruktorica in osebna trenerka Kaja je spregovorila o pozitivnih učinkih vitaminov, mineralov in vlaknin, ki jih najdemo v sadju ter zelenjavi. Otroci so se razdelili v 3 skupine – breskvice, lubenice in sadna kupa, pri vsaki pa je sodelovala ena stanovalka. Delovna terapevtka Anita je pripravila različne naloge, v katerih so se skupine pomerile; reševali so uganke, kviz, z zaprtimi očmi okušali in ugibali za katero sadje gre, morali so si zapomniti 6 vrst sadja in besede ponoviti, povedati vsaj 1 pregovor o sadju, preko pantomime pokazati izžrebano sadje oziroma zelenjavo, na koncu pa so se pomerili še v balinanju.

Vse tri ekipe so za nagrado prejele sadne bonbone, zmagovalna ekipa, lubenice, pa še otroški šampanjec. Smeha, zabave in dobre volje ni manjkalo. 🙂