V DEOS Centru starejših Notranje Gorice se veliko gibamo in športno rekreiramo.  Stanovalke in stanovalci vsakodnevno  številčno obiskujejo jutranjo telovadbo, aktiven dan, aktivno pot, individualne in skupinske aktivnosti fizioterapije in delovne terapije, veliko pa naredijo tudi sami s sprehodi po okolici, dihalnimi vajami ali pa še kako drugače poskrbijo za svojo psihofizično kondicijo.

Ker smo prvi izmed centrov v Sloveniji, kateri smo združili ”staro in mlado” za vsake počitnice, smo današnji dan preživeli v družbi otrok zaposlenih. Otroci so pomagali osebju pri transportu stanovalcev na aktivnosti in tehtanju, vadili za jutrišnji glasbeni nastop in namenili svoj čas ter mladostno energijo našim stanovalcem.

Med drugim smo pripravili tradicionalne športne igre, ki niso namenjene samo tekmovanju, ampak je njihov namen združiti tudi gibanje z zabavo, druženjem in dobro voljo.  Stanovalke, stanovalci in udeleženci projekta Interreg-CrossCare so se lahko pomerili v 5 – ih različnih disciplinah ter športnem kvizu. Na vsaki postaji je bil na voljo eden od zaposlenih in otroci, ki so merili in beležili čas. Discipline so bile različne; slalom skozi ovire z invalidskimi vozički, premagovanje ovir, ločevanje nogavic, kotaljenje velike žoge in sestavljanje kock.  Na voljo pa je bil tudi športni kviz.  Na koncu iger smo podelili medalje in nagrade najboljšim 3 v vsaki disciplini ter zmagovalca športnega kviza.  Pridružil pa se nam je tudi večkratni državni prvak v olimpijskem dvigovanju uteži in ”power-liftingu”, g. Matjaž Erjavec, ki pokazal, da je močan kot Martin Krpan.

Za nami je res čudovit športen dan in veselimo se že naslednjih športnih iger 2019.