Med vsakimi počitnicami v DEOS Centru starejši Notranje Gorice organiziramo varstvo otrok zaposlenih. Otroci tako pobližje spoznajo življenje v domu za starejše in jim pomagajo pri preprostih dnevnih opravilih, starejši pa otrokom predajajo svoje znanje in izkušnje. Stkejo se prijateljske vezi, ki ostanejo še dolgo v lepem spominu. Vodja projekta ”Medgeneracijsko počitniško varstvo” je direktorica centra Ana Petrič, projekt pa je prejel tudi 1. nagrado s strani F3ŽO.

Poleg rednih aktivnosti in dogodkov se otroci udeležijo različnih delavnic, kjer jih starejši podučijo o kuhanju, šivanju ter drugih gospodinjskih opravilih. Obenem pa otroci skozi igro in ostale dejavnosti pokažejo svoje talente starejšim in jim tako polepšajo dan z igranjem na klavir, plesnimi točkami, jim narišejo kakšno lepo risbico,… Vključujejo se tudi pri spremstvu stanovalcev na aktivnosti in pri razdeljevanju obrokov.

Ponosni smo, da se je projekt razširil po domovih v Sloveniji, saj gre za edinstveno priložnost združevanje starih in mladih. 🙂